Hjem » Blogindlæg » Professor labri

Professor labri

Så lykkedes det! Professoren skal renoveres. Odense Bys Kunstfond har sammen med Kommunen og 3 fonde afsat penge til formålet.

Arkitektfirmaet LAND+ udarbejdede sidste år en plan for at nyrenovere hele pladsen omkring skulpturen, som nu skal hedde Plads de Labri.

Skulpturen blev skabt 1 1993. Den udgjorde en forvandling af en bunker til et monument for en gøgler. Jeg udnyttede den kubiske form til at modellere hovedet over og placerede hans høje hat ovenpå, forsynet med en trappe og bænk, hvor man kan nyde udsigten. jakke og slips i marmor og skifer, udluftning blev til en stok,  med cigar og frikadellens flugt over plankeværket skabt i træ.

Det har været sørgeligt at se udsmykningen og omgivelserne forfalde uden at nogen tog hånd om det. Så jeg glæder mig til at komme i gang og regner med, at min del af opgaven kan blive udført i løbet af efteråret.

labri 01

Her et billede fra 90-erne

 

Her et billede inden jeg går i gang.

 

Jeg er nu kommet så langt med skulptur-bunkeren, at hoved og hat er fornyet: Jakke og skjorte i marmor og skifer er fjernet, trappen er væk og hænderne er sendt ud på Hollufgårds værksteder, hvor jeg kan stå og give dem sin nye form.

Det har været fint at arbejde sammen med Adams byg og min gamle ven Simon Hunt.

Vinteren igennem vil jeg arbejde tæt sammen med LAND+ omkring udformningen af bunkeren og jeg regner med, at vi kan få det hele på plads i løbet af foråret 14.

2013-09-19 15.43.13

 

På nuværende tidspunkt er hænderne med stok og cigar sendt på værksted på Gæsteatelier Hollufgårds værksteder. De skal her  restaureres i overfladen tilsvarende hoved og hat, og monteres på plads engang i foråret 2014.

 

Nu er foråret gået over i sommertid, vi har lige rundet Sct.Hans. Professoren mangler nu blot et par klatregreb så børnene får lettere ved at komme op i hatten.Hele pladsen er nu orienteret omkring skulpturen af Labri, han står nu omkranset af en lang bænk, forsynet med lysende bogstaver, indeholdende  Labris syrede ordspil. Pladsen har nu for alvor åbnet sig mod beboere og besøgende, især hvis de har børn  med sig.

I søndags var jeg i Odense, og oplevede her skulpturen i sit rette element, menlig befolket og omgivet af små og store, kravlende ledende og slappende af. Jeg blev virkelig glad ved at se det, og deler lige glæden med jer, og uploader nogle billeder.

 

.     p.Labri-w-11              p.Labri-w-04               

p.Labri-w-06         p.Labri-w-02

 

P.Labri-w-01

Tags:

1 tanke om “Professor labri”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.